Fiksna protetika

a. Zirkon keramična prevleka
Zirkon keramična prevlekaZirkon keramična prevleka

Prevleke, ki so prihodnost v zobozdravstvu, saj niso alergene in so biokompatibilne ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Izdelane so iz cirkonskega ogrodja, ki ga izdelamo s CAD CAM tehnologijo, ki je izredno precizna in zato tudi končni izdelek zelo lepo nalega na obstoječe stanje v ustih. Na tako izdelano ogrodje izdelamo keramično prevleko, ki je po barvi in videzu ter obliki podobna vašim naravnim zobem. S to tehniko se dosežejo najvišji estetski standardi.

Za izvedbo takih prevlek vam v našem laboratoriju izdamo tudi certifikat materialov, ki so uporabljeni v procesu izdelave.

b. Polno keramična prevleka

Naredimo jo iz porcelanskega blokca, ki je v najbližji barvi vaših preostalih zob. Prevleka se bo estetsko vkomponirala v vašo čeljust, zato poskrbi tudi natančna tehnika frezanja.

Polno keramična prevlekaPolno keramična prevleka

c. Luske

tehniko CAD CAM vam lahko naredimo tudi luske, ki so nadomestki, ki se uporabljajo predvsem za prekritje obarvanih zob, odkrušenih, neporavnanih,…

luskaluskaluske
S To je tanek sloj keramike, ki se pricementira na sprednjo površino zoba in da lep estetski videz. Tu ni potrebno celotno brušenje zoba.

 

d. Keramični inlay – onlay
Inlay - keramična plomba

Iz porcelanskega blokca, ki je v najbližji barvi vaših naravnih zob, s tehniko frezanja naredimo nadomestek za kovinske zalivke bolj znane pod izrazom »plomba«

e. Keramične prevleke s kovinskim ogrodjem

Za tako izdelavo prevlek potrebujemo kovinsko ogrodje kot osnovo, ki daje oporo kasneje nanešeni keramiki. Lahko se izdelujejo posamezne prevleke ali pa več prevlek skupaj, ki se združijo v most. (Primerne so za premostitev težav pri daljših manjkajočih vrzelih.)

Poleg navedenih izdelkov, ki se največkrat uporabljajo, izdelujemo tudi ostale izdelke v fiksni protetiki kot so: akrilne prevleke, nazidki,…

Keramične prevleke s kovinskim ogrodjemKeramične prevleke s kovinskim ogrodjem

f. Implantati

Implantati so možni v kovinski oziroma v cirkoni zvedbi. Rešitev na implantatih je lahko fiksna ali snemna. Zelo primerni so v primeru enega manjkajočega zoba, saj potem ni potrebno brusiti še sosednjih dveh zob. Zelo priljubljeni so tudi v brezzobi čeljusti, saj s tem pacientu zopet zagotovimo fiksno rešitev situacije zob. Pri implantatih je zelo pomembna higiena zob, da ne pride do vnetij.

ImplantatiImplantatiImplantatiImplantati

g. Visio.lign fasetirani mostiček

Visio lign sistem za luske je enkraten sistem, kjer lahko dosežemo vrhunske estetske rezultate. Postavlja nove standarde simbioze med dentalno kirurgijo in dentalnimi laboratoriji, še posebno na področju implantologije. Material temelji na polimer osnovi s keramičnimi polnili in močno znižuje sile pritiska v ustih, kar je zelo priporočljivo pri pacientih, ki imajo vgrajene implantate. 

Visio.lignVisio.lignVisio.lignVisio.lign